BÖRJA MED MOTORBÅTSPORT!

Hur kan man börja?

Att delta i motorbåtsport är ett sätt att träffa andra med samma intresse och du får resa i Finland och kanske också utomlands. En internationell prägel ger värdetävlingarna där deltagare från många olika länder tävlar om vem som är bäst. Motorbåtsporten är en sport som lämpar sig för hela familjen.

Det är enkelt, och behöver inte vara speciellt dyrt, att komma med i juniorverksamheten. NKT (kommittén för hastighetstävlingar) anordnar, i mån av möjlighet, årligen ett vår- och ett höstjuniorläger. Under lägren lär du dig att hantera en tävlingsbåt och du får också provköra. Du lär dig reglerna som gäller och så körs en övningstävling.

Utrustningen består av en motor, en båt med trailer och utrustning för föraren. Vidare behövs ett fungerande service team.

Motorbåtsport kan du börja med redan då du fyllt 8 år i den nya nationella klassen SJ10. Där kör du med en entyps båt utrustad med en 10 hk, 4-takts motor. Det är ett billigt och enkelt sätt att bekanta sig med klassen, lära sig hur en båt fungerar och trivas med andra team.

Också som äldre kan du börja med motorbåtsport. Det är endast i juniorklasserna som det finns åldersbegränsningar. I motorbåtsporten tävlar flickor och pojkar, damer och herrar i samma klasser.
Alla förare måste ha en förarlicens (tävlingslicens) som SBF beviljar. För att få en tävlingslicens måste du vara medlem i en SBF medlemsklubb.

Tips och hjälp får du av de olika teamen och av de medlemsklubbar som sysslar med motorbåtsport som t.ex. hastighetstävlingar.

SBF hjälper dig också gärna om du är intresserad av att bli förare eller om du vill vara med och arrangera tävlingar.

Kom med!