BÅTFARARENS INTERNETSIDOR

Långfärd är en kombination av fritid och systematisk planering. Till planeringen hör säkerhet, väderobservationer, insamling av information om färdmålen. Följande internetsidor kan ge värdefull information:

Hamnar & service

Vierassatamat.fi
Här hittar du uppgifter om hamnarna organiserade per sjökortsserie. Du kan söka i alfabetisk ordning eller med hjälp av en kartapplikation. Tjänsten fungerar på tre språk. På sidorna presenteras utöver hamnarna också det lokala vädret.

Saimen
Saimenområdets utflykts- och naturhamnar. Målsättningen är att ge båtfarare som planerar färder på Saimen en större möjlighet att njuta av sin färd.

Veneily.fi
Trafiksäkerhetsverkets hemsidor med information om bl.a. båtregistret, säkerhet, sjömanskap, miljö och hur förfara vid en eventuell nödsituation.

Veneretki.fi
En träffpunkt för båtfolket, tjänsteleverantörer och myndigheter.

Satamapaikka.com–service
Här kan du förhandsboka en plats i hamnen. I vissa hamnar finns idag en möjlighet att på förhand försäkra sig om en hamnplats. På din mobil kan du göra en bokning och försäkra dig om att du har en hamnplats då du, önskad tid, anländer till hamnen.

Hogakusten.com
Information om Höga kusten i Sverige. Evenemang och hamnar presenteras, likaså komplett information om gästhamnarna.

Kaakko135
Sidorna ge information om båthamnarna i Östra Finland och om utflyktsmål på holmarna i öst.

Perämeren kohdekirja
En utgåva (på finska) gjord av Forststyrelsen och Skellefteå kommun, 2014, med storslagna bilder av Tauno och Tommi Kohonen. Upplev annorlunda segling i den arktiska delen av Bottenvikens vackra natur.

Åbolands skärgård
Internetguide för Åbolands skärgård med uppgifter om evenemang, kommunikationer och tjänster för båtfarare.

Visitaland.com
På sidorna hittar du allmän information om Åland och dessutom information om hamnar, tjänster och övriga frågor av intresse för båtfolk.

Segla på vattnen i västra Estland!
Här hittar du allt du behöver veta om gästhamnarna i den västra delen av Estland.

Bra att veta