SÄLLSKAPSRESAN

Turnén Sällskapsresan, som  Segling och Båtsport i Finland startade förra året, fortsätter. Vår avsikt är att träffa så många aktiva i våra medlemsföreningar som möjligt, bekanta oss med föreningarnas verksamhet och tillsammans fundera på kommande målsättningar.

Våren 2022 går resan till Insjö-Finland och på hösten till Södra Finland (tidtabellen publiceras inom kort).

Anmälan till Sällskapsresan sker via föreningarnas kommodorer och sekreterare. Vi är i kontakt per email med kommodorerna och sekreterarna i föreningarna på respektive område minst en månad före evenemanget. På förhand samlar vi in önskemål beträffande teman för besöket och planerar innehållet i samarbete med regioncheferna så att det svarar mot föreningarnas behov.

Förra året besökte vi följande orter på Åland och västkusten: Björneborg, Brahestad, Karleby, Luvia, Mariehamn, Raumo, Uleåborg och Vasa.

Mötet i samband med SBF:s Sällskapsresa var verkligen nyttigt. I många fall verkar förbundets angelägenheter och människor avlägsna. Nu när vi träffades i våra egna lokaler i lugn och ro lärde vi känna varandra och kunde ställa frågor om olika saker. Särskilt utbildningsfrågor var bra. Vi rekommenderar varmt alla föreningar/klubbar att boka ett möte under sällskapsresa – särskilt de föreningar som verkligen vill utveckla sin egen verksamhet.

Jan Störling, sekreterare, Gamlakarleby Segelförening

Det gemensamma arrangemanget ledde till en bra diskussion mellan styrelseledamöterna i de olika båtklubbarna och SBF i många ärenden och frågor. Det som har varit trevligt att höra är att allmänna diskussionerna sedan har återgått till de frågor som diskuterades på det gemensamma mötet och jag kan varmt rekommendera att regionalklubbarna håller ett eget regionmöte med SBF.

Peter Remahl, regionala chef (Bottniska Viken)

Bilder: Studio Kukka och Karoliina Rouhiainen/SPV